Kapcsolat

Saludus Stúdió

Szeged, Dugonics tér 7.

Mészáros Edina

Tel: +36-20/383-2003

E-mail: info@saludus.hu

Masszázsterápiák

A stressz a modern életmód elkerülhetetlen kísérője, amely azonban kimerítheti a szervezetet, és növelheti a betegségek iránti fogékonyságot.

A masszázs oldja a stressz okozta feszültséget és az ebből eredő fizikai problémákat, serkenti a legyengült immunrendszer működését, ezáltal megnöveli a betegségekkel szembeni ellenáló képességünket. A masszázs hasonlóan hat, mint a séta a friss levegőn, vagy a sport. A bőrre és izmokra kifejtett hatása tovább fokozható illóolajokkal.

Mivel az egyes masszázskezelések más és más módon hatnak a testre és a lélekre, előnyeiket úgy használhatják ki a legkönnyebben, ha több masszázsfajtát is kipróbálnak.

 

Frissítő masszázs

A masszázskezelés kiváló élénkítő, frissítő hatással lehet szervezetünkre fizikai, illetve szellemi fáradtság esetén egyaránt. A frissítő masszázs a bőr és az izmok vérellátására gyakorolt kedvező hatásával javítja az általános közérzetet. Előnyös hatása van a vérkeringésre és a vérellátásra, az emésztésre, a nyirokrendszer működésére, valamint a salakanyagok eltávolítására. Mindezzel jótékony hatást gyakorol az egész szervezetre. A fáradtság fokozatosan eltűnik, visszatér a test frissessége nő az aktivitás és a koncentrációképesség.

 

Aromaterápiás masszázs

Az aromaterápiás masszázs általában lassú, gyengéd, masszázsfogások alkalmazásával kezdődik, elősegítve az olaj bőrbejutását. A masszázs és az illóolajok kölcsönösen felerősíthetik egymás hatását, ha megfelelően alkalmazzuk őket. Masszírozás során az illóolaj jobban felszívódik, mintha csak simán bekentük volna a testfelületet. Az illóolajok elsősorban a bőrbe, a bőr mélyebb rétegeibe és az érpályába eljutva fejtik ki jótékony hatásukat, de az illóolaj illatanyagaiknak belégzése is fontos szerepet játszik a terápiában.

 

Nyirokmasszázs

 A speciális masszázs a nyirokrendszeren keresztül a nyirokfolyadék elvezetésével segíti a szervezet méregtelenítését, javítja az ízületek, izmok, belső szervek vérellátását. A nyirokdrenázs gyengéd, körkörös, nyomó-simító mozdulataival gyorsítja a nyirok elfolyását, így aktiválódik az immunrendszer, intenzívebbek lesznek a sejt- anyagcsere folyamatok. Lehetőséget adunk a testnek a felhalmozott mérgek és salakanyagok gyorsabb kiválasztására, elszállítására.

Csökkenti a cellulitot, a szöveti ödémákat, mérséklődik a nyomás miatti fájdalom, feszülés. Rendszeresen érdemes alkalmazni. Ahhoz, hogy látható, tapintható eredményt tudjunk felmutatni, több kezelés szükséges.

 

Cellulit masszázs

Speciális intenzív, gyors mozdulatokat tartalmazó technika, amely kézi illetve vákumos masszázsból áll, ezek beindítják a kritikus területek keringését, mobilizálva a zsírsejtekben lerakódott méreganyagokat és elősegítve az egyenetlenné vált bőrfelszín simábbá válását.

A hatást speciális zsírégető krémek/olajok segítségével fokozzuk. Az életmód-változtatás is fontos a cellulit elleni küzdelemben, aki a masszázst kiegészíti méregtelenítő kúrával, vagy sporttal, esetleg tud változtatni az étrendjén, annak garantált a siker. A masszázst igénybe vehetjük megelőzésre, vagy szintentartásra is. Ahogy a diétában és a sportban, itt is fontos a rendszeresség.

 

Kókuszolajos masszázs

A  100%-os  tiszta, természetes, vegyszermentes kókuszolajjal történik. A kókuszolaj gazdag telített zsírsavakban és antioxidánsokban, antibakteriális hatású, optimális működésre serkenti, fertőtleníti és puhítja a bőrt. A masszázs során a bőr mélyebb rétegeit is elérjük, melybe kellemesen beszívódik a kókuszolaj, így még hatékonyabb a bőrápolás. A kókuszolaj a bőrbe jutva lassítja a sejtek öregedését, csökkenti a ráncokat, táplálja és feszesíti a bőrt. Nyugtató hatású, segít a stressz elűzésében.